u bevindt zich hier: | Nieuws | Testversie mobiele Firefox beschikbaar

2009-03-30 Testversie mobiele Firefox beschikbaar

????
Redactie: ???

AMSTERDAM -   Bezitters van telefoons met daarop Windows Mobile hebben al een paar opties als het gaat om internetbrowsers. Daar is nu de mobiele versie van Firefox, Fennec genaamd, bijgekomen.


Het gaat om de tweede zogenaamde alphaversie van de software, waarmee bedoeld wordt dat het nog een erg vroege testversie is. Deze variant is echter te installeren op vrijwel alle Windows Mobile 6.0 en 6.1-telefoons, terwijl Alpha 1 enkel voor een zeer select groepje apparaten beschikbaar was.


De grote troef van Fennec is de mogelijkheid om zogenaamde add-ons te kunnen installeren. Net als haar grote broer op de pc wordt de browser hierdoor aanpasbaar voor gebruikers. Ook is Fennec compleet open source en kan dus door iedereen met programmeerkennis aangepast worden.

Hier zijn instructies te vinden over hoe de software geïnstalleerd kan worden.

Inmiddels heeft Google ook de deur op een kier gezet voor het ontwikkelen van browsers voor haar Android-besturingssysteem. Het bedrijf heeft namelijk de zogenaamde Native Development Kit beschikbaar gemaakt, waardoor programmeurs software kunnen schrijven die specifiek gebruik maakt van de hardware van de betreffende telefoons. Vooralsnog was het hen alleen toegestaan om binnen een bepaalde softwareomgeving te programmeren, wat dus behoorlijke limieten opleverde.

REACTIES
NoDzxsLd schrijf op 14-09-2011 - 19:49:

Stay with this guys, you're helpnig a lot of people.

ozmIOWhwBcsFc schrijf op 17-09-2011 - 16:55:

ECEme4 , [url=http://jvzfyqlefwio.com/]jvzfyqlefwio[/url], [link=http://xubuzigbbfft.com/]xubuzigbbfft[/link], http://uznsepzdmebg.com/

Je bent ingelogd als: Jan Jansen. Je kunt hieronder een reactie schrijven.

Reactie's op: Testversie mobiele Firefox beschikbaar

Plaats reactie op: Testversie mobiele Firefox beschikbaar