u bevindt zich hier: | Nieuws | Populaire apps vliegen door datalimiet heen

2011-05-19 Populaire apps vliegen door datalimiet heen

????
Redactie: ???

Auteur: Uhro van der Pluijm

De populairste smartphone applicaties gebruiken per maand gemiddeld zo'n 119 MB. Dat betekent dat iemand die vijf van deze applicaties gebruikt al snel over een modale datalimiet heengaat.

De vijftig populairste gratis smartphone apps verbruiken relatief veel data. Dat blijkt uit Brits onderzoek in opdracht van internetprovider Virgin Media Business. De gemiddelde gratis applicatie verbruikt zo’n 890 kB per 5 minuten of 10,7 MB per uur. Bij gemiddeld gebruik komt dat neer op zo’n 119 MB per maand.

Maandelijks over de limiet

Volgens het onderzoek is het iPhone-spelletje Tap Zoo de grootste dataslurper. Dat spel gebruikt maar liefst 9,7 MB per 5 minuten oftewel 115 MB per uur. Dat is een ramp voor klanten van KPN en Vodafone met een modale datalimiet. Een limiet van 500 MB betekent dit dat een gebruiker in minder dan vierenhalf uur door zijn limiet heen is en moet gaan bijbetalen.

Ook bij een gemiddeld gebruik van vijf verschillende apps zal een modale gebruiker maandelijks over zijn of haar datalimiet heen gaan.

Tap Zoo verbruikt volgens de onderzoekers duizenden malen meer dataverkeer dan de zuinigste app die zij testten. De zuinigste applicatie kan het al af met een verbruik van 13 kilobyte in 5 minuten, oftewel 1,75 MB in een gemiddelde maand. Het is niet bekend om welke applicatie het hier gaat.

'Mobiele providers maken zich zorgen'

Het dataverkeer van Tap Zoo zou volgens Dimitris Mavrakis, analist bij Informa Telecoms and Media dat het onderzoek deed, alleen gaan om simpele berichten. Het gaat om spelgegevens die van en naar de server gestuurd worden en om berichten naar een andere speler te versturen.

Het dataverbruik is volgens Mavrakis één van de redenen dat mobiele aanbieders zich zorgen maken. “In 2015 zal de gemiddelde smartphonegebruiker ongeveer 700 procent meer dataverkeer genereren dan nu. Veel daarvan komt van mobiele applicaties”, stelt hij op de website van het Britste computerblad PC Pro.

“Eigenaars van smartphones zijn al goed voor tweederde van al het mobiele internetverkeer, terwijl maar 13% van de gebruikers een smartphone bezit. Dat is de reden dat operators zich zorgen beginnen te maken”, aldus Mavrakis.

REACTIES
pignpCqusft schrijf op 14-09-2011 - 07:27:

I think you hit a bullseye there flaels!

aTefykrxRqvtvgVNdMO schrijf op 14-09-2011 - 10:39:

q1bXbI <a href="http://mciaxfhftrxc.com/">mciaxfhftrxc</a>

IsWfbCMReWNWKUPq schrijf op 16-09-2011 - 12:03:

1l5RRZ <a href="http://scbrvreylgqj.com/">scbrvreylgqj</a>

cXRqlrsx schrijf op 16-09-2011 - 20:01:

6eudNN , [url=http://vlfyxvrfajyj.com/]vlfyxvrfajyj[/url], [link=http://txvkbtjravyi.com/]txvkbtjravyi[/link], http://emcuubdsbpvq.com/

rIsD1O8T8WPM schrijf op 27-11-2015 - 08:24:

Ik hoor bij de overwinteraars in Spanje. Veel van mijn lttoengoen kopen bij de Carrefour een dongel met 1 Gig dataverkeer voor € 60,-, maar zelf heb ik een abonnement bij Orange voor € 7,- per maand en voor elke dag dat ik ik op internet zit, kost dat € 2,50. Ik heb een limiet van 1 Gig per maand. Geen idee wat er gebeurt bij overschrijding ervan. Ik betaal dus ook € 7,- in de maanden dat ik er niet ben. Verder had ik een bankrekening nodig, waarvoor ik per jaar ook een klein bedrag kwijt ben voor een pasje. Ik heb op die rekening een klein bedrag gezet, net genoeg om de maandelijkse lasten te betalen.De kwaliteit van internetten is goed.In Italieb, waar ik 4 maanden per jaar doorbreng, heb ik een dongel aangeschaft voor € 29,- en daarbij internet voor 3 maanden voor € 10,- per maand. Stopt na 3 maanden vanzelf. Provider is TIM.it.Snelheid goed.

EeAcuPCTOCQ schrijf op 27-11-2015 - 22:13:

hallo,installeer als eerst een mb meter voor je verbruik.ga ook eens na<a href="http://ewgeerm.com"> wvoaaorr</a> je het internet wilt gebruiken.als je alleen je email en what's ap gebruikt is al een internetbundel van 100 mb genoegmaar als je echt internet met alle toeters en bellen eraan gebruikt kan je toch het besteeen losse simkaart kopen en via je eigen telefoon je persoonlijke hotspot makenenzo je laptop verbinden met het internet.ik zit het hele jaar door zo'n 75% in het buitenland ik zit bij de kpn heb daar450 web xl abonnement met o.a buurlanden (duitsland en belgie voor 5 euro onbeperkt gebeld worden in deze landen) kpn op reis kosteloos per ontvangen gesprek 0,75 en internet buitenland 100 mb 10,- euro per maand persoonlijk kan ik hier mee volstaan .succes gr eelco

DUoQ5gTlkKhv schrijf op 28-11-2015 - 04:37:

Goedkoop st internetten op lptoapBen vaak langdurig op vakantie door Europa. Heb jaren geleden een dongel van Vodafone gekocht. Werkt eigenlijk alleen in landen van aankoop. Heb die unlocked via DC-Unlocker (website). Nu koop ik in elk land waar Vodafone is een prepaid kaartje en da's erg goedkoop (bv 1 Gig in Spanje is 60 euro dus 0.06 per MB en er zijn vaak aanbiedingen met prepaid in andere landen).Weet niet of zo'n dongel van Vodafone ook met een prepaid kaartje van anderen kan werken. Nooit geprobeerd.Jacques http://atxkemzmf.com [url=http://wapajbngcrw.com]wapajbngcrw[/url] [link=http://usvojti.com]usvojti[/link]

qJZ1naLv1 schrijf op 02-12-2015 - 09:54:

Hoi Ellie, je stijl van kaarten maken is helamael mijn smaak, dus ik neem je blog mee naar mij als jet het niet erg vindt? Wil graag terug komen kijken. groeten van Janine http://jhahbkpvlx.com [url=http://pkttagv.com]pkttagv[/url] [link=http://ghmornbodq.com]ghmornbodq[/link]

Je bent ingelogd als: Jan Jansen. Je kunt hieronder een reactie schrijven.

Reactie's op: Populaire apps vliegen door datalimiet heen

Plaats reactie op: Populaire apps vliegen door datalimiet heen