u bevindt zich hier: | Nieuws | Maximumtarief voor gsm-gebruik in buitenland bekend

2011-05-17 Maximumtarief voor gsm-gebruik in buitenland bekend

????
Redactie: ???

Eurocommesaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) za; ervoor zorgen dat er vóór 2016 een maximumtarief komt voor gsm-gebruik in binnen de Europese Unie. De commesaris zal een maximum instellen van 24 cent per minuut voor bellen en 10 cent per sms per 2014. kroes 627x418 Maximumtarief voor gsm gebruik in buitenland bekend

Dat blijkt uit een ontwerptekst die in handen is van de website Euroactive. Kroes maakte al in September 2010 bekend dat zij de verschillen tussen nationaal en internationaal bellen in 2015 nagenoeg verdwenen moet zijn. Ook het sturen van een internationale sms of het gebruik maken van mobiel internet in een ander EU-land moet goedkoper worden.

In de ontwerptekst worden voor het eerst concrete bedragen genoemd. Met ingang van 2014 mag een telefoongesprek binnen de EU maximaal 24 cent per minuut kosten waar dat nu 39 cent is. De maximumprijs voor het sturen van een sms gaat ook omlaag, van 11 naar 10 cent.

Medio 2016 zal er nog een keer naar de tarieven worden gekeken. Kroes gaat er dan vanuit dat er geen maximumtarief meer nodig is, omdat de prijzen voor het bellen en smsen dan nagenoeg gelijk zullen zijn aan de nationale tarieven.  De plannen moeten nog wel worden goedgekeurd door de verschillende organen van de Europese Unie.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht

Je bent ingelogd als: Jan Jansen. Je kunt hieronder een reactie schrijven.

Reactie's op: Maximumtarief voor gsm-gebruik in buitenland bekend

Plaats reactie op: Maximumtarief voor gsm-gebruik in buitenland bekend