u bevindt zich hier: | Nieuws | Een op de drie verslaafd aan mobiele telefoon

2009-09-04 Een op de drie verslaafd aan mobiele telefoon

????
Redactie: ???

De meeste mensen kunnen niet zonder hun gsm leven, ze verlaten nooit het huis zonder. En als ze de keuze hadden, zouden ze liever hun portefeuille dan hun telefoon verliezen. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête.

Niet zonder leven
Gsm's zijn zo ingeburgerd dat er meer mensen zijn die wel een gsm hebben dan die er geen hebben. Uit een onderzoek bij 8.000 mensen uit 11 verschillende landen blijkt dat drie kwart altijd zijn gsm bij zich heeft. Russen en Singaporezen zijn het meest gehecht aan hun mobiele telefoon. Meer dan een derde zegt niet zonder gsm te kunnen leven, een op de vier vindt dat zijn telefoon moeilijker te vervangen is dan zijn portefeuille.

Veiligheid
Twee derde van de ondervraagden gaat met zijn gsm naar bed en zet hem niet af. Hoewel ze dit eigenlijk wel willen zijn ze bang iets te moeten missen. "Gsm's geven een gevoel van veiligheid, bescherming en dat we directe toegang hebben tot informatie. Ze zijn het belangrijkste middel van communicatie voor velen, het vervangt soms zelfs persoonlijke gesprekken", aldus onderzoekster Jenny Chang.

Relaties
Gsm's hebben ook de relaties tussen mensen veranderd, de helft van de mensen gebruikt sms'en om te flirten, een vijfde regelt een eerste date via een berichtje of beëindigt een relatie op deze manier. Naast bellen en sms'en gebruiken mensen hun gsm het vaakst als wekker, fototoestel of spelcomputer. Slechts een op de tien ondervraagden gebruikt zijn gsm om in te loggen op sociale netwerksites als Facebook. Toch is niet iedereen zo technisch aangelegd: 37 procent weet niet hoe alle functies van zijn gsm werken.

Het onderzoek bevroeg mensen in Canada, Denemarken, Frankrijk, Maleisië, Nederland, de Filippijnen, Rusland, Singapore, Taiwan, Engeland en de Verenigde Staten. (ep)

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht

Je bent ingelogd als: Jan Jansen. Je kunt hieronder een reactie schrijven.

Reactie's op: Een op de drie verslaafd aan mobiele telefoon

Plaats reactie op: Een op de drie verslaafd aan mobiele telefoon